Др. Драганов: Страстите ще се успокоят

1981
Др. Драганов: Страстите ще се успокоят

„След цунамито, което наблюдавахме последните няколко борсови сесии, очаквам страстите да се успокоят и пазарите да възстановят част от изгубеното през следващите дни", коментира Драган Драганов, член на СД на Реал Финанс, за Profit.bg. „Днешният ден е много важен отвъд Океана, защото ще се разбере дали ще се предприемат стъпки към трети план за количествени улеснения".

Положителна развръзка ще повлияе позитивно на пазарите, смята експертът, но ще има спорен ефект върху икономиката в САЩ, както се случи при предишните два плана.

„Търговията на БФБ-София е изцяло подвластна на настроенията на развитите капиталови пазари и като цяло ще следваме тяхната посока, особено що се отнася до негативните движения", посочи Драган Драганов. „За съжаление ниската ликвидност няма да позволи на родните спекуланти да отиграят пълноценно движенията. В краткосрочен план очаквам пазарът да остане силно емоционален и да даде много добри възможности за покупки".


БФБ-София не остана изолиран от разпродажбите остров в понеделник, като и четирите индекса отчетоха спадове през деня. Основният индекс на капиталовия ни пазар SOFIX изтри 2.32% от стойността си вчера и затвори на 390.07 пункта. Понижението при BG 40 бе от 0.61%, на 121.89 пункта.

Общият оборот на регулиран пазар надвиши 1.35 млн. лева. През деня се търгуваха 82 емисии акции. Повишение имаше при 25 от книжата, а други 12 не отчетоха промяна.

Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg