Ив. Бачовски: Отчетите няма да повлияят на ликвидността

2349
Ив. Бачовски: Отчетите няма да повлияят на ликвидността

„Основните индекси на българската фондова борса отново затвориха на червено, като SOFIX се върна на нивата си от средата на август", коментира за Profit.bg портфолио мениджърът на МКБ Юнионбанк Иван Бачовски. - „Търговията премина вяло, следвайки тенденцията от последната седмица, като оборотът едва надхвърли половин милион лева".

Според експерта корпоративните данни за третото тримесечие няма да допринесат с нищо за повишаване на ликвидността на БФБ.

„Всички погледи отново са отправени към борсите на Запад, очаквайки по-ясни сигнали за възстановяване на глобалната икономика и посоката на фондовите борси", каза в заключение Иван Бачовски.

Червеният цвят бе актуален и на Българска фондова борса вчера. Три от индексите записаха понижение, като най-сериозно то бе за BG 40 (-1.83%, 121.06 пункта). С 1.39% под нивото си от 30 октомври (петък), или на 451.27 пункта, затвори SOFIX. Спадът за BG T R30 бе от 1.66%, 343.98 пункта. Единствено BG REIT успя да излезе над повърхността и регистрира повишение за деня от 0.37%, 48.42 пункта.

Общият оборот на регулиран пазар доближи 879 хил. лв. През деня се търгуваха акции от 70 емисии. Повишение в цената се наблюдава при 16 от книжата.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg