Ст. Ангелов: Настроенията на борсата остават негативни

1475
Ст. Ангелов: Настроенията на борсата остават негативни

„Нестабилността на международните фондови пазари се засилва, което ще се отразява и у нас в понижение на риск-апетита сред инвеститорите, които не прибързват да поемата рискове", коментира за Profit.bg Стефан Ангелов, главен брокер на Варчев Финанс.

Ниската ликвидност на пазара, ще си оказва негативно влияние в несигурни моменти на пазара, каквито са характерни в момента, смята още експертът.

„От друга страна, сериозните няколко дневни понижения на международните пазари може да окажат и положително влияние днес на БФБ, тъй като сме били свидетели, когато силно понижение навън води до повишение в цените в определени сесии, за да се омекотят диспропорциите на общите портфейли", посочи главният брокер.

„Очакванията ми за днес са ниски обороти и висока предпазливост, дължащи се на данните за безработицата в САЩ, които ще предопределят и посоката на фондовите борси на международните пазари", сподели очакванията си Стефан Ангелов.

Дори и да има затваряне на дълги позиции днес, той не очаква съществени изменения в цените на акциите.

„Настроенията на пазара у нас остават негативни, въпреки че днес е възможно и повишение на индексите в началото на търговията", каза в заключение експертът. „В последствие посоката ще бъде предопределена от настроенията на европейските пазари, където се очаква силно волатилна сесия".

Общият оборот на регулиран пазар в четвъртък достигна 4.26 млн. лв. От облигационния пазар се дължат над 594 хил. лв. През деня се сключиха сделки с акции от 45 емисии. Повишение в цената имаше при 12 от книжата.

Индексите на БФБ приключиха днешната сесия разнопосочно - понижение имаше при SOFIX (-0.42%, 371.46 пункта) и BG TR30 (-0.60%, 282.41 пункта), докато повишение наблюдавахме при BG 40 (+0.34%, 106.75 пункта) и BG REIT (+0.31%, 38.65 пункта).

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg