Ст. Ангелов: Натискът по някои позиции продължава

1524
Ст. Ангелов: Натискът по някои позиции продължава

„Не очаквам изненади от днешната търговска сесия на БФБ-София, която най вероятно ще протече под натиска на продавачи по определени позиции и слабо изменение на индексите в посока надолу", коментира за Profit.bg главният брокер на Варчев Финанс Стефан Ангелов.

Консолидацията на индексите продължава, според експерта, като няма сигнали за някакво по-сериозно движение, в която и да е посока, поне в краткосрочен план. „Натискът по-някои позиции продължава, което, заедно с ниската ликвидност на пазара, се отразява в понижение в цените на финансовите инструменти", посочи Стефан Ангелов.

Той е на мнение, че спекулативните настроения по емисията на Оргахим може да продължат и днес, след окончателната забрана на търговото предложение на компанията.

„Подкрепата на цената на акциите на Централна кооперативна банка в последните две търговски сесии ще се пренесе и днес, тъй като се наблюдава понижаване на предлагането", смята главният брокер. „През последните търговски сесии се наблюдава повишено предлагане на акции по емисията на Трейс Груп Холд, което може да натисне цената и днес, но подкрепата на около 70 лв. е значителна".

Според експерта цените на акциите на Холдинг Пътища намериха подкрепа при цена 2.30 лв., която най-вероятно ще се окаже значителна и може да се наблюдава леко повишение по време на днешната търговска сесия.

„Не се забелязва повишаване на търсенето на финансови инструменти", обобщи Стефан Ангелов. „Предлагането се повишава само при отделни позиции, което ще доведе до слабо изменение на индексите днес, при слаб оборот".

С изключение на BG40, който записа ръст от 0.14%, до 117.50 пункта, вчера индексите на Българска фондова борса завършиха с понижения. Индексът на сините чипове SOFIX отчете спад от 0.20% до 420.65 пункта, докато пониженията при BGREIT и BGTR30 бяха от 0.18% и 0.27% до 43.20 пункта и 324.95 пункта, съответно.

Общият оборот на регулиран пазар в четвъртък доближи 796 хил. лв., като над 40 хил. лв. от общата сума се дължи на сделки с облигации.

Общо по 64 емисии акции се наблюдава търговия вчера, като 26 от активните компании отчетоха ръст в цената на акциите си.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

toto
# 0
11:03 | 19 March 2010
как може да получаваш пари за тези глупости където дранкаш?Да точната дума е дранкаш.И аз играя тото всяка седмица и познавам колкото теб.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg