Ст. Ангелов: Виждат се нагласи за продажба на големи обеми

1555
Ст. Ангелов: Виждат се нагласи за продажба на големи обеми

„Не очаквам сериозни изненади по време на днешната търговска сесия на БФБ-София, която най вероятно ще протече при ниски обеми, липса на интерес или предпазливост отстрана на борсовите участници", коментира за Profit.bg Стефан Ангелов, главен брокер на Варчев Финанс.

Консолидацията на индексите, според експерта, продължава, като няма сигнали за някакво по-сериозно движение, в която и да е посока, поне в краткосрочен план. „Наблюдават се опити за подкрепа на цената на някои позиции, но появата на продавачи веднага връща стойностите на изходно положение", добави още брокерът.

„Няма повишаващо се търсене, а напротив - по някои от емисиите се виждат нагласите за продажба на по-големи обеми, веднага след появата на по-солидни оферти", посочи още Стефан Ангелов.

Той е на мнение, че през последните месеци се забелязва фактът, че когато международните фондови пазари реализират леки понижения, или започват да консолидират, на БФБ се появяват сигнали на оптимизъм, или подкрепа на цените по някои позиции, с цел повишение на индексите.

„Днес може би ще бъде един от тези дни", заключи оптимистично Стефан Ангелов.

Колебанията на индексите на Българска фондова борса продължиха и в четвъртък, след като повечето от тях приключиха борсовата сесия с понижения. Спад се наблюдаваше при BG 40 (-0.23%, 117.74 пункта), BG REIT (-0.02%, 42.47 пункта) и BG TR30 (-0.42%, 324.63 пункта). Единствено SOFIX бе оцветен в зелено. Стойността на индекса на „сините чипове" нарасна с 0.24%, до 426.58 пункта.

Общият оборот на регулиран пазар достигна 3.9 млн. лв., от които близо 2 млн. лв. се дължаха на сделки, сключени на Неофициален пазар на облигации. През деня определено наблюдавахме раздвижване на институционалните инвеститори, като сесията премина под знака на сериозни прехвърляния на пакети по редица позиции.

През деня се търгуваха акциите на 60 компании. Повишение в цената имаше при книжата на 23 от дружествата.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg