Т. Даскалова: Минимално положително изменение на индексите

1173
Т. Даскалова: Минимално положително изменение на индексите

"Търговията на БФБ от няколко месеца е ниско ликвидна и индексите се променят в тесни граници. Много се изговори и писа за българския фондов пазар, но рецепта за възвръщане доверието и на инвеститори, и на спекуланти все още няма", коментира за Profit.bg Теодора Даскалова, главен брокер във Фоукъл Пойнт Инвестмънтс.

„Виждаме, че има компании, макар и малко на брой, които показват резултати и предполагам в края на месеца ще публикуват добри отчети и въпреки че са подценени в момента, към тях липсва инвеститорски интерес", допълни още експертът.

Теодора Даскалова се надява в най-скоро време и ние да влезем „в крачка" със световните и регионални фондови пазари, и позитивизмът от тях да се отрази с ръст върху индексите ни.

„За днес предполагам, че ще наблюдаваме лежерна търговия, с леко положително изменение на индексите", посочи в заключение главният брокер.

Индексите на Българска фондова борса приключиха първата за седмицата борсова сесия с повишения. Стойността на SOFIX нарасна с 0.51%, до 425.53 пункта, а на BG 40 с 0.07% на 117.70 пункта. Положителното изменение при BG REIT бе от 0.40%, 42.79 пункта, а при BG TR30 от 0.34%, до 325.25 пункта.

Общият оборот на регулиран пазар достигна 9.19 млн. лв. В основата на тази цифра бе търговията с ценните книжа на Велграф Асет Мениджмънт и Индустриален холдинг България.

В понеделник се сключиха сделки за акциите на 75 компании. Повишение в цената имаше при книжата на 27 от компаниите.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg