Трейс разпределя дивидент от 0.147 лева на акция

5316
Трейс разпределя дивидент от 0.147 лева на акция

В сряда се проведе общото събрание на акционерите на Трейс груп холд АД. Най-важното решение, взето от акционерите на компанията, бе във връзка с разпределяне на печалбата в размер на 18.899 милиона лева.

От тях 3.56 милиона лева бяха разпределени под формата на дивидент, или 0.147 лева за акция. Сумата от 15.33 милиона лева бе разпределена във фонд „Развитие“.

Правото да получат дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери на 14-я ден след деня на ОСА, или към 6 юли 2016 г.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на пода на борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 4 юли 2016 г.


На него бе приет докладът на управителните органи за дейността на дружеството през 2015 година, както и годишният финансов и консолидиран отчет за 2015 година.

Акционерите избраха одитор и приеха доклада на одитния комитет, който не бе променен.

По време на събранието акционерите гласуваха да освободят от отговорност членовете на управителните органи на дружсеството за дейността им през 2015 година. В допълнение, тези управителни органи бяха запазени без промяна.

Приета бе и политиката за възнагражденията на членовете на управителните органи.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg