В. Моров: Без промяна и днес

2106
В. Моров: Без промяна и днес

„Ниските обеми на търговия, предизвикани от отдръпването от инвестиции в рискови активи, продължават да оказват негативно влияние върху борсовите индекси", коментира за Profit.bg брокерът на Наба инвест Веселин Моров.

„Не очаквам осезаема промяна и по време на днешната борсова сесия, независимо от високо волатилната търговия на международните пазари, предпоставка за краткосрочно корективно движение на световните борсови индекси", посочи още той.

Според Веселин Моров външните влияния ще продължат да бъдат водещи за българския капиталов пазар и през следващите седмици.

Обрат в посоките на пазара наблюдавахме вчера. Макар сесията да започна с понижение за основните индекси на Българска фондова борса, в края на деня, SOFIX и BG 40 отчетоха повишение.

Ръстът при сините чипове бе от +0.81% до 444.09 пункта, а за индекса на най-ликвидните компании на БФБ от +0.79% до 120.78 пункта. На положителна територия затвори още BG TR30 (+0.37%, 338.09 пункта). Спад наблюдавахме при BG REIT (-0.30%, 47.21 пункта).

И вчера нямаше промяна в оборота на регулиран пазар. Сделките бяха за почти 680 хил. лв., като трябва да се има предвид, че оборотът от пазара на компенсаторни инструменти надвиши 146 хил. лв. През деня се търгуваха акциите от 70 емисии. Повишение в цената се наблюдава при 27 от тях.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg