Вл. Панев: Скучна, с леко положителен оттенък сесия

1678
Вл. Панев: Скучна, с леко положителен оттенък сесия

„Вероятно ни очаква поредната скучна сесия, с леко позитивен оттенък", коментира за Profit.bg Владислав Панев, председател на СД на УД Статус Капитал. „Малко по-голямо търсене ще има при акциите на КТБ, заради предложения дивидент от 5 лв. на бройка".

Обявеното намерение на правителството да приватизира акции от 55 компании на фондовата борса, според експерта, едва ли ще окаже влияние на пазара, тъй като засега не се очертава регистрирането им като публични.

„Последните макроданни (текущата сметка за януари и рязкото намаляване на чуждестранните инвестиции, както и бюджетният дефицит от близо 1 млрд. лв. само за февруари) също не предполагат особен оптимизъм", смята Владислав Панев. „Но, както знаем, риба се лови в мътна вода и когато започнат да излизат добрите данни, вече може да е прекалено скъпо".

Индексите на БФБ приключиха сесията в понеделник разнопосочно. Повишение наблюдавахме при SOFIX (+0.18%, 420.16 пункта) и BG TR30 (+0.27%, 325.78 пункта).

Под нивото си от петък, сесията приключиха BG 40 (-0.20%, 117.49 пункта) и BG REIT (-0.07%, 43.59 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар вчера не надвиши 395 хил. лв. През деня се сключиха сделки с акции от 64 емисии. Повишение в цената имаше при 25 от акциите.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg