Бъфет: Никога не залагайте срещу Америка

2624
Бъфет: Никога не залагайте срещу Америка

90-годишният Уорън Бъфет и неговата компания Berkshire Hathaway продължават да вярват в американската мечта.

„Икономическият напредък на страната ни е впечатляващ. Ето защо никога не залагайте против Америка. Никога до този момента не е имало по-голям инкубатор на разгръщане на човешкия потенциал, както в САЩ, която съществува от само 232 години“, посочва Бъфет в годишното писмо до акционерите.

Оракула от Омаха посочва, че неговата компания притежава най-големите активи от щатската икономика (земя, заводи и оборудване), от която и да е друга компания в страната.


Само през последното тримесечие от Berkshire Hathaway са изкупили собствени акции на стойност 9 млрд. долара, с което общите покупки през 2020 г. достигат 24.7 млрд. долара.

Как Уорън Бъфет натрупа 6 млрд. долара печалба за пет месеца?Два автомобилни залога носят впечатляваща доходност на Berkshire Hathaway

Конгломератът продължава да разполага със значителни свободни средства, които възлизат на 138 млрд. долара към края на 2020 г.

Berkshire Hathaway вече започна да изгражда нови позиции в компании, които смята за подценени. През последните три месеца от миналата година е закупен дял от Chevron, докато Apple продължава да е най-голямото вложение на Бъфет и дясната му ръка Чарли Мънгър.

12 цитата на Чарли Мънгър - дясната ръка на Уорън БъфетМисля, че златото е нещо страхотно, което да зашиеш в дрехите си, ако си еврейско семейство във Виена през 1939 г., но смятам, че цивилизованите хора не купуват злато

През 2020 г. Berkshire успя да постигне печалба на акция от 23 015 долара, което е с 28.5% повече от година по-рано.

Акциите от клас А на компанията затвориха петъчната борсова сесия на ниво от 364 580 долара. Ръстът по позицията за 2020 г. бе от 2.4 на сто, което е по-малко от повишението при S&P500. 

Каква е заплатата на Уорън Бъфет и Чарли Мънгър?За Berkshire, по последни данни, работят 377 хил. служители, които са заети в 90-те бизнеса, които компанията контролира

 

Българският бизнес

Всичко по темата Уорън Бъфет

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg