Българската компания Dynamo Software придоби Q-Biz Solutions

2072
Българската компания Dynamo Software придоби Q-Biz Solutions

Българската компания Dynamo Software, специализирана в облачно базирани системи за управление на инвестиции и инвестиционни портфейли, обяви днес придобиването на Q-Biz Solutions.

Q-Biz - разработчик на софтуера PEView TM, има дълга и успешна история в решенията за инвестиционни фондове и частни инвеститори.

Придобиването на Q-Biz ще разшири предлаганите от Dynamo услуги за фондовете за рисков капитал и за недвижими имоти, разширявайки финансовите и счетоводните им възможности и добавяйки значителен опит към екипа на Dynamo, съобщават от компанията.

Двете компании работят заедно от години и имат редица общи клиенти. След официалното сливане клиентите им не само ще запазят вече работещите системни лицензи и услуги, но и ще имат достъп до ползите, които ще им донесе пълната интеграция на PEView TM с Dynamo.

„Вълнуваме се да посрещнем екипа на Q-Biz в семейството на Dynamo”, заяви Ханк Боунър, изпълнителен директор на Dynamo.

“Техните силни страни са перфектното допълнение към решенията на Dynamo и с нетърпение очакваме да обединим сили. Джейн Томпсън и Нийлд Монтгомъри са признати експерти в индустрията, с дълбоки познания в разработването на софтуер за финансовите и счетоводни нужди на частни акционерни фирми. Много сме развълнувани, че присъединяването им към екипа ни ще спомогне за разрастването нашата платформа“, добавя той.

Джейн Томпсън, съосновател на Q-Biz, коментира: „След повече от 9 години развитие на клиентската ни база за софтуер и услуги, Нийлд Монтгомъри и аз намерихме възможно най-добрия партньор за следващия етап на бизнеса ни. Нашите клиенти и служители ще усетят огромните ползи от присъединяването ни към семейството на Dynamo.”

Красен Драганов, създател и продуктов директор в Dynamo, познава Джейн и Нийлд повече от десетилетие и приписва успешната сделка на здравите им бизнес отношения през годините.

„Радвам се, че ще работя с Джейн, Нийлд и останалата част от екипа на Q-Biz. Точно това имахме предвид, когато се присъединихме към Francisco Partners миналата есен и назначихме Ханк, който ни подтиква да се възползваме от всяка възможност за растеж. Служителите ни ще могат да използват опита на екипа на Q-Biz и съвместно ще продължат да създават иновации за нашите клиенти“, казва Драганов.

Конкретните условия на сделката не бяха разкрити.

За Dynamo Software

Dynamo Software е основана през 1998 г. като Netage Solutions. Компанията предоставя цялостно софтуерно решение за управление на инвестиции. То се използва от фондове за рисков капитал, фондации, пенсионни фондове, инвестиционни посредници на недвижими имоти, хедж фондове и семейни офиси. Клиентите на Dynamo са вече над 400 и управляват активи на стойност над 3 млрд. долара.

За Q-Biz Solutions

От 2009 г. насам, Q-Biz Solutions помага на дружества за частни капиталови инвестиции с управление, автоматизиране и систематизиране на данни и процеси. Софтуерът на компанията PEView™поддържа сложни фондови структури и осигурява оптимално систематизирана отчетност. Опитният екип на Q-Biz Solutions предлага пълен набор услуги по внедряване и поддръжка, създадени според нуждите и бюджета на всеки отделен клиент. Сред клиентите попадат фондове за рисков капитал и дружества за частни капиталови инвестиции управляващи активи на стойност между 200 милиона и няколко милиарда долара.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg