БФБ планира да придобие до 45% от инвестиционния посредник Капман

2997
БФБ планира да придобие до 45% от 
инвестиционния посредник Капман

Българска фондова борса (БФБ) обяви днес плановете си да придобие дял до 45% от инвестиционния посредник Капман. Целта на придобиването е развитието в синергия на многостранните системи за търговия на БФБ и Капман. Сделката ще бъде на стойност 5.5 милиона лева.

„Навлизането на технологиите водят до бурно развитие на по-слабо регулирани електронни платформи за търговия каквито са тази на БФБ и на Капман – „MTF Sofia”. Убедени сме, че заедно ние ще разкрием пълния им потенциал и най-вече в полза на капиталовия пазар в България.“, каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

Обединението между БФБ и „MTF SOFIA“ на Капман се очаква да има положителен ефект и за двата пазарни оператора. То ще създаде възможности за разработване на
нови пазарни ниши и предлагане на по-голямо разнообразие от финансови инструменти за инвеститорите като: структуриране на нови спот инструменти; регистриране за търговия на интересни и ликвидни чуждестранни инструменти, в това число и емитирани на съседни пазари и развитие на краудфандинг (crowdfunding) платформи.

Предстои акционерите на БФБ да гласуват предложението за придобиването на дела от Капман на Извънредно общо събрание планирано за 30 ноември. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg