BILLA България с призови отличия в конкурс за най-добър работодател

1115
BILLA България с призови отличия в конкурс за най-добър работодател

© BILLA България

BILLA България получи две отличия в наградите за най-добър работодател Career Show Awards 2021.

Търговската верига заслужи първа награда в категория "Стратегия за управление на кризи" за действията си в отговор на предизвикателствата на пандемия и бронзов приз в категорията „Най-добър работодател: FMCG".

Тазгодишното издание на наградите се радва на още по-силен интерес от страна на представители на бранша и от други компании, представени на национално ниво, а престижно жури оцени високо постиженията на компанията сред над 340 кандидатури.


Отличието в категорията „Стратегия за управление на кризи“ е признание за цялостния подход, който BILLA България въведе в отговор на предизвикателствата на пандемията чрез функционирането на Кризисен COVID-19 щаб с цел обезпечаване на условия за запазване здравето на служителите и клиентите.

Търговската верига създава „гореща линия“, на която служителите да задават въпроси, да споделят своите притеснения или загриженост. Горещата линия има ролята на персонален съветник, който подхожда с разбиране към нуждите на всеки член на екипа, осигурява насочване към подходящи здравни служби или изследвания, съдейства за проследяване на ситуацията от началото на пандемията и до днес.

Кризисният щаб осигурява въвеждането, спазването и контрола на всички противоепидемиологични мерки, както и реализирането на ваксинационни кампании с цел намаляване на разпространението на вируса.

Процесите във всички структури на компанията са адаптирани към ситуацията с цел запазването на динамиката при работата с клиенти, посрещане на всички техни нужди, но и запазване на здравето на персонала, провеждането на всички необходими професионални обучения и стимулирането на позитивна среда, въпреки предизвикателствата.

За целенасочените си действия в посока грижа за служителите, BILLA България бе отличена с трето място в категория „Най-добър работодател – FMCG“. Търговската верига се гордее със спада на текучеството на редовните служители, започнали от позиция на трудов договор – 16.76% през 2020 г. спрямо 2019 г., и с високата 87%-ова успеваемост на вътрешната програма „Препоръчан служител“.

Въпреки предизвикателствата през изминалата 2020 г., компанията увеличава възнагражденията на служителите си през настоящата година с над 4%, като отделя допълнителни 2 000 000 лева за заплати и ваучери за храна, и  1 600 000 лв. допълнителни средства за бонус програми и придобивки.

Компанията е партньор на професионални училища, на които осигурява практическо обучение по проект „Дуална форма на обучение“ – пилотна инициатива за страната, реализирана съвместно с Австрийската търговска камара, а също така дългогодишен инициатор на стажантски програми за кариерен старт в бързооборотната търговия.

Социалният фонд, който осигурява подкрепа на служители в случай на здравословен проблеми и се генерира на база доброволни дарения от месечните  възнаграждения, е друг отличителен проект, който подчертава социалния характер на компанията.

„Изключително горди сме с получените отличия от Career Show Awards 2021. Признанието в категорията „Най-добър работодател в сектор: FMCG“ потвърждава, че сме на правилен път в създаването на една сигурна и сплотена работна среда за развитие на нашите колеги, чрез устойчиви политики и корпоративна култура.

Първо отличие в категорията „Стратегия за управление на кризи“ е признание за целия екип на BILLA България, който остана сплотен, фокусиран върху приоритетите и обезпечи на клиентите ни безопасна среда за пазаруване,“ сподели Норберт Мисбрандт, Изпълнителен директор на BILLA България.

BILLA България ще вземе участие и в кариерния форум Career Show 2021 в периода 29-30 септември. Компанията ще бъде представена от екип професионалисти от отдел „Човешки ресурси“, който ще предостави повече информация за възможностите за заетост и настоящите свободни позиции, обявени от веригата.

Присъствието изисква задължителна предварителна регистрация, която е напълно безплатна и достъпна на уебсайта на събитието.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg