Биодит: Огромен интерес към нас по време на кризата

2539
Биодит: Огромен интерес към нас по време на кризата

© Profit.bg

Когато започна кризата, бяхме изключително притеснени, защото най-страшната дума беше да докоснеш нещо. При нас част от технологиите работят така, че трябва да се докосне един сензор. То е за стотни от секундата, но все пак го има ефектът на докосването. Нормално беше да се притесняваме до какво ще доведе това.

Сега – три месеца по-късно, сме точно на другата плоскост. Оказа се, че има огромен интерес и запитванията ни в този период се увеличиха 2-3 пъти. Това каза по време на панел Двигатели на растежа, част от 11-ото издание на Шумът на парите, Юлиан Софрониев, главен изпълнителен директор и основател на Биодит.

Всички налични изследвания показаха, че биометричните сензори са на едно от последните места като възможност да се пренесе каквато и да е зараза заради много малката площ, на която си слагаме пръста и за много краткото време, на което той преседява там, каза още Софрониев.


Според него възможността за пренасянето на заразата чрез банкомат, автобус, врати и други е стократно по-голяма.

Ние уведомихме всички наши клиенти и им изпратихме сериозни проучвания. Това доведе до обратния ефект и получихме сериозен ръст на запитванията от големи индустриални предприятия и офис сгради за системи за засилен контрол на достъпа – както на техния персонал, така и на посетителите в техните сгради.

„Оказа се изключително критично, след тези 2-3 месеца на работа от вкъщи, за работодателите да върнат служителите на работа и да проследят дали техните 500-1000 души идват на работа. Както казах, търсенето на подобни системи при нас е изключително високо, т.е. кризата може да се каже, че ни се отрази добре“, допълни още Софрониев.

Той обясни, че искрено вярва във възможността Биодит да се превърне в световно име. В последните 3-4 години буквално обиколихме света и се видяхме с много големи потенциални клиенти, допълни експертът.

„Последният ни подобен разговор беше с испанска туристическа верига, която има 160 хотела и 36 000 стаи. Те ни попитаха - „вие сте малка компания от Източна Европа, можете ли да сте наш парньор и да разчитаме на вас“?

В момента централата на компанията в Палма де Майорка е оборудвана с нашата система, за да я тестват. Надяваме се в следващите 12-14 месеца да им покажем, че сме надежден партньор и можем да скалираме, както те очакват, заяви Софрониев.

Той прогнозира, че през следващата година – средата или края, ще се върнем на нивата, на които бяхме преди кризата с коронавируса.

Листването на Биодит на Българска фондова борса беше готово още през януари, но поради пандемията се забави с около 3 месеца, поясни още той. 

Българският бизнес

Всичко по темата Шумът на парите 2020

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg