Акциите на БАКБ скачат с 23% след новината за продажбата

1068
Акциите на БАКБ скачат с 23% след новината за продажбата

Акциите на Българо-американска кредитна банка скачат с близо 22.84% до цена 8.6 лв. за брой в резултат на новината за покупката на банката от фонд, контролиран от Цветелина Бориславова. Изтъргуваният обем след първите 10 минути възлиза на 1 190 лота.

Снощи стана ясно, че на 16.05.2011 г. инвестиционното дружество Clever Synergies Investment Fund / CSIF Jsc./ и Allied Irish Bank (AIB) подписаха договор за покупко - продажба на 49.99 % от акциите на Българо- американска кредитна банка .

Договорът влиза в изпълнение след одобрение от Българска народна банка и КЗК, съобразно българските нормативни изисквания.

CSIF e частно инвестиционно дружество, основано през 2005 година. Негови акционери са Цветелина Бориславова и фондацията й Credo Bonum. В началото на 2011 г. фондът е с внесен капитал над 72 млн. лева и активи на стойност 500 млн. лева. CSIF инвестира приоритетно в сферата на възобновяемите енергийни източници, туризма, земеделието и иновациите.

Намерението на CSIF е да развие банката технологично, да преструктурира кредитния портфейл и да привлече нови корпоративни клиенти. Според Цветелина Бориславова, собственик на CSIF, банката е иновативна, динамична, с високо квалифициран екип и добре таргетирана.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg