Б. Иванов: Второто полувреме на кризата е към края си

1723
Б. Иванов: Второто полувреме на кризата е към края си

Месец след началото на 2012 г. продължаваме да четем гръмки песимистични заглавия, смесени с все по-чести оптимистични призиви и, което е по-важното, позавърнал се риск апетит в световен мащаб, коментира тази сутрин за Profit.bg Бончо Иванов, портфолио мениджър в ОББ Асет Мениджмънт.

„Трябва да осъзнаем, че второто полувреме на кризата, започнала в края на 2007-началото на 2008 г., е към края си. Не бих казал, че вече има крайно решение на проблемите в еврозоната, но предвестникът – борсата – започва да “предрича” по-добри времена“, допълва Иванов.

Аналогии всеки сам може да търси, като си припомни началото на 2009 г. Да четем, че полугодието ще е “страшно” вече не е новина за инвеститорите, а борсите вероятно вече изконсумираха очакваните негативи в икономиките.

Немалкото добри аукциони на ДЦК в проблемните европейски страни напоследък също е предвестник на очаквано намаление на интензитета на негативните заглавия поне в краткосрочен план. С поглед към приключващото ”второ полувреме” на кризата, мисля, че продължение на “мача” не е изключено.

На БФБ, тук явно винаги сме в позабавена реакция спрямо тонуса на развитите пазари. Има оформен интерес към определени емисии с очакван добър бъдещ дивидент, но за да раздвижим въздуха ще ни трябват повече “птички”, коментира още Бончо Иванов.

* Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Димитърчо
# 0
07:02 | 3 February 2012
докато има такива като теб - ще има и такива като Б. Иванов - да произвеждат кризи , да ги отменят.........лошото е,че страдаме всички от "прозорливостта" ви ! Димитърчо - нищо не е вечно - нито възхода,нито падението.............само глупостта е вечна
Димитър
# 1
11:02 | 2 February 2012
Господин Иванов - анализатор в ОББ ......... погледнете Baltic Dry Index и станете частен инвеститор, не бъдете анализатор не ви се отдава ;]
Димитър
# 2
10:02 | 2 February 2012
Господин Иванов - анализатор в ОББ ......... погледнете Baltic Dry Index и станете частен инвеститор, не бъдете анализатор не ви се отдава ;]
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg