БФБ представи България на Световния борсов конгрес

978
БФБ представи България на Световния борсов конгрес

© Profit.bg

По време на тазгодишния Световен Борсов Конгрес 2012, ръководството на БФБ-София участва в дискусия за влиянието на технологиите и регулациите върху капиталовите пазари София, 26 март 2012 г. - Иван Такев и Васил Големански,изпълнителни директори на БФБ-София, представиха българския капиталов пазар на тазгодишния Световен Борсов Конгрес 2012 (World Exchange Congress 2012) в Истанбул, Турция.

Представителите на БФБ са били поканени да участват в дискусиите свързани с ролята на регулациите и новите технологии върху финансовите резултати и дейността на фондовите борси.

World Exchage Congress e най-голямата конференция за регулирани пазари и други платформи за търговия в света с участие от над 300 висши техни ръководители, както и представители на водещи инвестиционни банки и институционални инвеститори. На 7-ят WEC Иван Такев представи ползите от развитието на нови борсови продукти и дискутира как може да бъдат компенсирано намаляването на приходите от пазарна информация на платформите за търговия, както и продуктовата диверсификация на развиващите се пазари.

От своя страна, Васил Големански дискутира влиянието на най-новите технологии върху подобряване на клиъринг и сетълмент услугите. Един от основните изводи от проведените разговори е, че всички платформи за търговия, независимо от организационната им форма, следва да служат а една основна цел, а именно –осигуряването на достъп до капитал за бизнеса, като всички останали функции или явления, които биват наблюдавани на тях, като високочестотна търговия или продуктова диверсификация към нови класове активи следва да имат единствено допълващо значение.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Clea
# 0
17:05 | 11 May 2012
I raelly appreciate free, succinct, reliable data like this.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg