Фонд набира средства от БФБ за инвестиции в покривни соларни инсталации

1174
Фонд набира средства от БФБ за инвестиции в покривни соларни инсталации

© Капман

Капман Грийн Енерджи Фонд АД стартира процедура по увеличение на капитала, свързана с набирането на средства за изграждане на малки соларни проекти на покриви и фасади, съобщиха от компанията.

Желаещите да участват в увеличението ще могат да подадат своите заявки за закупуване на права в периода между 5 и 20 юни тази година. Размерът на емисията е 2 000 000 лева, разпределен в 2 000 000 броя поименни, безналични акции с право на глас и номинална стойност 1 лев.

„Стремежът ни е да дадем на инвеститорите на БФБ-София АД един специализиран продукт, фокусиран върху инвестиции в зелена енергия със стабилна дългосрочна възвръщаемост“, заяви Николай Ялъмов, изпълнителен член на съвета на директорите на “Капман Грийн Енерджи Фонд” АД. „Очакваме сериозен инвеститорски интерес, поради факта, че инсталациите върху покриви тепърва ще се развиват в България, а както разбрахме от предварителните ни разговори с инвеститори – те са във фокуса на много от тях. Вярваме, че секторът тепърва ще търпи силно развитие и сме убедени, че след нас ще дойдат голям брой инвеститори“, допълни Ялъмов.

Основният фокус на инвестиране на средствата, събрани чрез увеличението на капитала, ще бъде изграждането на малки покривни соларни инсталации до 30kW. Заложената минимална възвръщаемост на инвестициите е около 9% на годишна база като спрямо действащото законодателство преференциалната цена на изкупуване на енергията е гарантирана за период от 20 години и се фиксира към момента на присъединяване на инсталацията към електропреносната мрежа.

Капман Грийн Енерджи Фонд АД е подписал споразумение за партньорство с една от големите в Европа инженерингови компании - Алпине Енерджи Остеррайх Гмбх.

Комисия за Финансов Надзор, одобри проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от “Капман Грийн Енерджи Фонд” АД с решение от 23 март 2012 г.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Gundurao
# 0
22:06 | 17 June 2012
Normally I'm against klilnig but this article slaughtered my ignorance.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg