Какво се случва в Меком?

4154
Какво се случва в Меком?

© Меком

"Дар финанс" ЕООД е придобило 40.851% от капитала на "Меком" АД, а "Експат капитал" АД други 6.8%, се вижда от седмичния бюлетин на Централен депозитар.

Интересен е фактът, че продавач на дяловите участия е Уляна Димоларова, която е частен съдия- изпълнител. Преди продажбата в ЦД е отчетено дялово участие от 81.74% на Уляна Димоларова, което отговаря нв дяловото участие на Стефан Райчев Иванов, мажритарен допреди това собственик на "Меком".

"Дар финанс" е свързва с Александър Тилев (управител на фирмата заедно със Любомир Стоев), който е съдружник със Николай Василев във "Експат капитал".

Интересните събития не свършват до тук. От "Дар финанс", като акционер с над 5%, са се опитали да вкарат допълнителни точки в дневния ред на Общото събрание на акционерите на "Меком", което ще се проведе на 29 юни.

От фирмата на Тилев са искали да се гласува за смяна на съвета на директорите, като в новия борд да влязат Николай Василев и Никола Янков.

Също така, ОСА е щяло да гласува и точка за решение дружеството да потърси отговорност (имуществена и наказателна) от досегашните членове на Съвета на директорите за извършени от тях действия или бездействия, довели до вреди за дружеството.

От "Дар финанс" също са искали да получат подробна информация за сделки с редица фирми, както и относно финансовото състояние на "Меком", взаимоотношението с банките и другите кредитори. Поискан е и правен анализ за наличието или липсата на на неплатежоспособност и/или свръхзадлъжнялост във връзка с разпоредбите на Търговския закон.

От Търговският регистър обаче са отказали да впишат допълнителните точки предложени от "Дар финанс", понеже последното не е успяло да ги обявят в срок.

Нека припомним, че 22 млн. акции на "Меком", или близо 40% от капитала, бяха прехвърлени на 7 юни на цена от 0.102 лв., или общо 2.25 млн. лв.

През 2010 г. пък консултант във връзка с крайно неуспешното увеличение на капитала на "Меком" АД бе именно гореспоменатия "Експат капитал" АД.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg