Н. Михайлов: Целта на Трейс Груп Холд е да се разраства дори и в криза (  T57  )

2265
Н. Михайлов: Целта на Трейс Груп Холд е да се разраства дори и в криза

© Трейс Груп Холд

Основната цел на компанията е да се разраства, за да се превърне в голяма европейска компания“, заяви на първата годишна среща с инвеститорите проф. Николай Михайлов, председател на Съвета на директорите на Трейс Груп Холд АД.

В кризата имаме две възможности – да бъдем малка и рентабилна компания, която работи единствено на територията на България, или да се разрастваме и да търсим реализация и на външни пазари. Ние избираме второто, защото това е единственият път за устойчиво развитие на групата”, коментира още мажоритарният собственик на холдинга проф. Михайлов.

Висшият мениджмънт на компанията активно работи за навлизане на външни пазари. Холдингът участва в тръжни процедури в страни от Балканския полуостров, в Русия, в Близкия изток и Северна Африка. Сред проектите, към които се стреми дружеството, са метрото в Дамаск (Сирия) и Москва, автомагистрали в европейската част на Русия, както и нова писта в Кувейт.

Трейс Интернешънъл”, дъщерно дружество на холдинга, работи по конкретни проекти в Бразилия, Нигерия, Либия, Судан, Кувейт, Туркменистан, Азербайджан, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Македония, Ирак, Кувейт, Сирия, Йордания, Саудитска Арабия.

В момента по-големите обекти, по които работи „Трейс Груп Холд” АД са израждане на Софийското метро и лот 2 на АМ „Тракия”, връзката на АМ „Хемус” със „Софийски околовръстен път, както и ЛОТ № 17 – Път ІІ-16, който обхваща реконструкция на трасе с дължина от 81.773 км по Искърското дефиле. Сред големите обекти е и Проект „Рехабилитация на жп инфраструктура по жп линия Пловдив – Бургас" (263 км).

Последният подписан договор на дружеството е за изпълнение на обект „Рехабилитация на път III - 3402 Славяново – Пордим”, като стойността на проекта е 6 млн. лв.

Трейс груп холд АД-Стара Загора, T57 – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Veruca
# 0
10:06 | 18 June 2012
An answer from an epxret! Thanks for contributing.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg