Несигурност прозира и на БФБ-София

1164
Несигурност прозира и на БФБ-София

Несигурността владее и търговията на БФБ-София. След като повечето от българските индекси отчетоха повишения в понеделник, днес наблюдаваме спад на пазарните ни индикатори. Основният индекс на фондовата борса SOFIX се понижи с 1.24% и затвори на 379.35 пункта, което е най-ниското му ниво от 20 януари тази година. Загубата за BG 40 се ограничи във вторник до 0.18%, на 119.15 пункта.

Общият оборот на регулиран пазар достигна 2.71 млн. лв., като половината от него бе формиран от търговията с облигации на Юробанк И Еф Джи България (Пощенска банка).

Други 1.15 млн. лв. се дължат на прехвърляния при Булгартабак-Холдинг., където в две сделки бяха изтъргувани 50 хил. акции на на държавния холдинг (по 25 хиляди всяка) по цена от 23 лв. лота. Това е увеличение за деня от 4.55%.


Разпродажби имаше при обикновените книжа на Химимпорт, които се обезцениха с 5.41%, до 2.307 лв. бройката.

Натиск имаше и при книжата на ЦКБ (-1.84%, 1.065 лв.) и ПИБ (-0.79%, 2.52 лв.).

Активността на инвеститорите като цяло бе ниска днес спрямо наблюдаваната търговията от предходните седмици. Общо 49 емисии акции се търгуваха във вторник. Повишение в цената имаше при 16 от книжата, а без промяна затвориха други 8 книжа.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg