Оргахим намалява загубата през първото тримесечие (  5ORG  )

1017
Оргахим намалява загубата през първото тримесечие

През първото тримесечие на 2012 година Оргахим АД е реализирало продажби на готова продукция и суровини за 17.02 млн. лева, в сравнение с 17.83 млн. лева година по-рано.

Загубата за периода е 553 хил. лв., като намалява от преди година, когато е била 1.28 млн. лв.

Дружеството е реализирало износ за 12.7 млн. лева. Делът на износа за първото тримесечие представлява 75% от общите продажби.

Оргахим използва външни източници за доставка на ортоксилол, основната суровина за производство на фталов анхидрид, които утежняват себестойността и намаляват конкурентноспособността и печалбата.

През първото тримесечие на 2012 г. цените на суровините, използвани от дружеството, продължават да нарастват, коментират от Оргахим. На пазара се забелязва липса на суровини, тъй като повечето от европейските производители намаляват производствения си капацитет.

Цените на продаваните суровини и материали са изключително чувствителни на международните борсови котировки, като разликата суровина - краен продукт е много динамична.

Нека припомним, че Оргахим ще бъде отписано от БФБ, след като мажоритарните акционери изкупят акциите на останалите акционери в компанията.

Оргахим АД-Русе, 5ORG – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg