Прибиране на печалби на БФБ

136
Прибиране на печалби на БФБ

Следвайки тенденциите на световните пазари за прибиране на печалби от последните постигнати върхове, у нас инвеститорите също се поддадоха на изкушението за разпродажби преди дългия уикенд. Индексът на сините чипове SOFIX към 11 часа губи 1.59% до ниво от 503.22 пункта, а BG40 пада с 2.57% до 133.68 пункта. Оборотът на БФБ до момента е 674 хил. лв.

„Тази година септември е благосклонен към инвеститорите, противно на славата му като най-лошия месец за индексите на развитите фондови пазари. Изнесените през последните седмици показатели подсказват, че рецесията при големите икономики вече е приключила. Това мотивира инвеститорите по целия свят да поемат все по-високи рискове, което се отрази в ръста на цените на всички видове активи - акции, облигации, злато, петрол и други суровини", коментира за тази сутрин за Profit.bg портфолио мениджърът на Реал Финанс Асет Мениджмънт Даниел Димитров.

След силното представяне през последните дни акциите на Стара планина Холд губят 4.67% от стойността си до 2 лв. за брой. При Оргахим спада е от 6.45% до цена 100.1 лв.

Голям продавач отново се появи по позицията на ЗД Евроинс, като до момента цената се понижава с 3.2% до 1.88 лв.

След два дни на двуцифрени ръстове, книжата на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ губят 8.6% от стойността си до ниво 46 стотинки за лот.

И двете емисии акции на Химимпорт губят около 2 на сто, като привилегированите са на цена от 2.62 лв., а обикновените на 2.64 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg