Соларпро холдинг с 503 хил. лв. печалба на индивидуална база (  0S8  )

1931
Соларпро холдинг с 503 хил. лв. печалба на индивидуална база

„Соларпро холдинг” АД реализира печалба от 503 хил. лв. на индивидуална база за 2011 г. За отчетния период компанията регистрира приходи от дейността в размер на 7.404 млн. лв. Резултатът на „Соларпро холдинг” АД на индивидуална база не показва реалното състояние на бизнеса на компанията, защото като холдингова структура основната дейност, която генерира приходи, се извършва от дъщерните дружества. Реалните резултати към края на финансовата 2011 г. ще бъдат показани с консолидираните отчети на дружеството.

С оглед на оптимизиране на дейността, мениджмънта на „Соларпро холдинг” АД взе решение да отдели дейностите по строежа на фотоволтаични електрически централи и тяхното управление и поддръжка в отделни дъщерни дружества. През 2010 г. беше създадена дъщерната компания „Соларпро-С” ООД, която да отговаря за инженеринг, доставка и строителство (Engineering, procurement and construction – EPC контракти) на фотоволтаични електрически централи. Новото дъщерно дружество на „Соларпро холдинг” АД се казва „Соларпро ОМ” ЕАД и ще извършва всички дейности по управление и поддръжка (Operation and maintenance – OM контракти) на вече изградените фотоволтаични централи.

Част от стратегията на„Соларпро холдинг” АД е да бъдат използвани предимно български подизпълнители и доставчици. Към момента между 50% и 100% от влаганите елементи, материали и услуги в изграждането на слънчевите централи са произведени в България.

„Соларпро холдинг” АД изгражда основната част от слънчевите централи върху рециклирани замърсени земи, които не са годни за земеделска дейност.

Соларпро холдинг АД-София, 0S8 – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg