Соларпро холдинг с печалба от 6.8 млн. лв за деветмесечието (  0S8  )

1236
Соларпро холдинг с печалба от 6.8 млн. лв за деветмесечието

Соларпро холдинг АД реализира над 37 млн. лв приходи от дейността си към третото тримесечие на 2011 г. Печалбата за отчетния период на консолидирана база възлиза на 6.8 млн. лв., съобщават от компанията.

„Високите резултати от дейността на Соларпро холдинг затвърждават позицията на дружеството като регионален лидер в сектора на инженеринг, доставка и строителство  (Engineering, procurement and construction – EPC контракти) на фотоволтаични електрически централи. Ние сме и най-мащабният участник на фотоволтаичния пазар в България” коментира Николай Беров, член на борда на директорите на „Соларпро холдинг” АД.

„Имаме сериозен опит в изграждането както на малки инсталации от около 100 kWp, така и на големи проекти от над 5 MWp. До момента сме инсталирали над 30MWp, а в процес на изграждане са още около 40 MWp. Преди една седмица дъщерното ни дружество за производство на фотоволтаични модули премина надзорния одит на системата за управление на качеството ISO 9001, с което доказа, че качеството на продукцията е водещ фактор за нас.” допълни още той.

Част от стратегията на„Соларпро холдинг” АД е да бъдат използвани предимно български подизпълнители и доставчици. Към момента между 50% и 100% от влаганите елементи, материали и услуги в изграждането на слънчевите централи са произведени в България. Компанията осигурява пряко над 300 работни места и над 600 работни места чрез подизпълнители и доставчици. „Соларпро холдинг” АД изгражда основната част от слънчевите централи върху рециклирани замърсени земи, които не са годни за земеделска дейност.

„Соларпро холдинг” АД е вертикално интегрирана група от фирми в областта на слънчевата енергия – от производство на оборудване и компоненти за производство на соларни панели, производство на самите соларни модули, проектиране, строителство, до поддръжка на соларни паркове.

Соларпро холдинг АД-София, 0S8 – профил и борсова статистика

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg