УниКредит запазва Пайъниър Инвестмънтс

2661
УниКредит запазва Пайъниър Инвестмънтс

След анализ на ползите от различните възможности, от УниКредит са решили да запазят дружеството за управление на активи „Пайъниър Инвестмънтс" (Pioneer Investments). Групата е стигнала до извода, че най-доброто решение на фона и на пазарното развитие през последните дванадесет месеца, е Пайъниър да се фокусира върху своя органичен растеж, информираха от компанията.

В България Пайъниър управлява активи за над 219 млн. лева, считано към 15. Дружеството държи 27.1% дял от пазара на колективните инвестиционни схеми, публично предлагани в България, казва Явор Ачев, директор на Пайъниър Инвестмънтс за България.

Според него добрите резултати се дължат както на повишените продажби през УниКредит Булбанк като ексклузивен дистрибутор, така и на преструктуриране на портфейли на институционални инвеститори.


Очакванията на Ачев, на фона на последните данни за добри корпоративни отчети и повишаващата се инфлация, са интереса на инвеститорите към вложения във фондове в акции и фондове инвестиращи в суровини да продължи и до края на 2011 година.

От известно време Пайъниър Инвестмънтс отбелязва органичен растеж на глобално нива, като силното финансово представяне през 2010 г. отново го потвърждава. Печалбите и приходите на дружеството се увеличават с 13% в сравнение с 2009 г., като управляваните активи нарастват от 176 млрд. евро през 2009 г. до 187 млрд. евро през 2010 г.

Явор Ачев е един от участниците в панел „Взаимни фондове" във форума „Шумът на парите".

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Diversified assets
# 0
19:04 | 26 April 2011
Любопитни биха били данните за постигнатата доходност на различните фондове и управляващи дружества през периода от първото тримесечие на 2009 до сега. При глобалните възходящи тенденции на индексите през този период, би трябвало доходността на фондовете да е положителна. При това, ако те са управлявали финансовите активи професионално, доходността им би трябвало да е по-голяма от увеличенията на борсовите индекси. Това е единственият критерии за професионализъм в областта на финансите. Колкото е по-голяма доходността, толкова е по-голяма печалбата за фондовете и съответно за техните акционери или вложители на парични средства.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg