Веселин Генчев ще излезе като ФЛ от Борда на Фонд Имоти (  6BMA  )

4324
Веселин Генчев ще излезе като ФЛ от Борда на Фонд Имоти

„Фонд Имоти” АДСИЦ свиква Общо събрание на акционерите на 19 март 2012 година, става ясно от публикация на дружеството.

През миналата година на редовното общо събрание акционерите отхвърлиха множество точки от ОСА тогава, включително приемането на годишните отчети и преизбирането на Съвета на директорите.

Нов момент за Общото събрание е вкарването на независим член на Съвета на директорите от страна на ПОД Алианц, който е основен акционер във фонда с над 10% от капитала.

Друга интересна точка е предложението за освобождаване от длъжност и от отговорност Веселин Димитров Генчев и избиране на негово място на „Агро Криния” ЕООД за член на Съвета на директорите на „Фонд Имоти” АДСИЦ с представител в Съвета на директорите - Веселин Димитров Генчев.

Едноличният собственик на капитала на „Агро Криния” ЕООД е Георги Василев.

ОСА ще гласува за освобождаването от длъжност на Ивайло Григоров Асенов и за избирането на негово място на Петър Венков Янчев за нов независим член на Съвета на директорите на „Фонд Имоти” АДСИЦ.

Петър Янчев е Мениджър нефинансови активи в Пенсионно осигурително дружество “Алианц България”.

ОСА ще гласува за преизбиране на В и В интернешънъл ООД за член на СД на Фонд Имоти АДСИЦ.

Предложенията в материалите на ОСА включват и промени в Устава на дружеството. Очаква се максималният размер на разходите за управление на дружеството в рамките на една година да бъдат ограничени на 4% от стойността на нетните активи (собствения капитал).

Също така възнагражденията, изплатени на всички обслужващи дружества, взети заедно, в рамките на една година не могат да надхвърлят 3%, а това на Изпълнителиния директор да е не повече от 0.5 на сто от СК.

ОСА ще гласува също доклада на СД, отчета на ДВИ, доклада на одитния комитет за 2010 и 2011 г., покриване на отчетената през 2010 год. загуба със средства от Премийния резерв и други.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 2 април 2012 год. от 11.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Фонд Имоти АДСИЦ-София, 6BMA – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

БАКБ с нов, модерен офис в София

Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет, символично...