Филип Морис най-добър работодател в България

2711
Филип Морис най-добър работодател в България

За трета поредна година Филип Морис България бе отличена с награда за най-добър работодател от водещата международна организация „Top Employer Institute“.

Компанията получи сертификата „Top Employer“ за добрите си практики в областта на подбора и развитието на таланти, обученията, които предоставя за развитие на лидерски умения, управление на кариерата и възможности за растеж, организационна култура, заплащане на труда и допълнителни придобивки.

„Човешкият фактор е ключов в изпълнението на мисията ни за изграждане на бъдеще без тютюнев дим“, заявяват от Филип Морис България. Сертификатът „Top Employer“ затвърждава визията ни за привличане, задържане и развитие на талантите в компанията чрез програми за управление на кариерата, професионални обучения, възможности за израстване и заемане на различни роли, както и създаване на подходяща среда за професионално и личностно развитие, допълват от компанията .

Световно признатия сертификат „Top Employer” се връчва на водещи работодатели като отличие за прилагане на високи стандарти и добри практики в управлението на човешките ресурси и осигуряването на благоприятна работна среда с възможности за развитие за служителите.

От 25 години насам водещият международен институт „Top Employer Institute“ е сертифицирал над 1300 организации в над 115 държави по света, като прилага единни глобални стандарти за сертифициране на работодатели с високи постижения в управлението на човешките ресурси. Организацията описва в своите издадени книги най-добрите стратегии за развитие на човешките ресурси и отличилите се работодатели и мениджъри по света.


Сертификатът се връчва всяка година на избрани компании след детайлен мониторинг, в който се оцяняват вътрешните процеси на работа в компанията за подбора, управлението и задържането на таланти.

Оценката се изготвя от независимо авторитетно жури след 6-месечен анализ на база на установени глобални критерии от международния институт и въведените от работодателя концепции, процеси и инструменти за управление на човешките ресурси.

Филип Морис България ЕООД е част от Филип Морис Интернешънъл (PMI), водещата международна компания в производството и разпространението на тютюневи изделия в света с над от 150-годишна история.

Компанията разполага с 48 производствени мощности в 32 държави, като повече от 150 милиона потребители по света избират нейните продукти. От повече от десетилетие PMI е посветена на идеята да осъществи безпрецедентна промяна в историята на компанията и индустрията, като замени цигарите с бездимни продукти.

Именно с тази цел над 400 учени, инженери и експерти в различни области от двата развойни центъра на компанията в Швейцария и Сингапур разработват нови продукти, които да бъдат по-малко вредна алтернатива на цигарите.

Днес в България за Филип Морис България ЕООД работят 95 висококвалифицирани служители, които споделят ценностите и визията на PMI за изграждане на бъдеще без дим, ангажирани са с целите ѝ и се гордеят с успехите ѝ.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg