Райфайзен Асет Мениджмънт ще управлява нов фонд

917
Райфайзен Асет Мениджмънт ще управлява нов фонд

Комисията за финансов надзор издаде разрешение на УД Райфайзен Асет Мениджмънт (България) за организиране и управление на договорен фонд Райфайзен (България) Фонд Защитена Инвестиция в Евро, съобщиха за Profit.bg от надзорния орган.

Договорният фонд е с нисък до умерен рисков профил. Той ще инвестира основно в инструменти с фиксирана доходност и в по-малка степен във финансови инструменти за реализиране на капиталова печалба.

Комисията потвърди проспекта за публично предлагане на дялове на Райфайзен (България) Фонд Защитена Инвестиция в Евро и вписа фонда, и емисията дялове в публичния регистър.

Да припомним, че УД Райфайзен Асет Мениджмънт управлява до момента пет договорни фонда. Това са консервативните Райфайзен (България) Фонд Паричен Пазар и Райфайзен (България) Фонд Облигации, балансираните Райфайзен (България) Балансиран Фонд и Райфайзен (България) Балансиран Доларов Фонд, както и фондът, инвестиращ в акции Райфайзен (България) Фонд Акции.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg