Трети опит за продажбата на Монтажи

1421
Трети опит за продажбата на Монтажи

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) ще направи трети опит за приватизацията на дружеството Монтажи. Това ще се случи на 26-ия централизиран публичен търг, на когото от АПСК ще предложат акции от 26 дружества, информират от агенцията.

Освен Монтажи и предлагането на целия капитал на компанията от АПСК смятат още за атрактивни и продажбата на 100% от Свободна зона - Свиленград; 46.398% от Свободна зона - Пловдив; 46% от Транзитна търговска зона, Варна; 19% от Свободна безмитна зона - Бургас АД; 7.6% от Частно акционерно дружество "Зографски" и други.

18 от дружествата ще се предлагат срещу непарични платежни средства.

Дружествата ще се продават на сегмент "Централизиран публичен търг" на "Приватизационен пазар" на БФБ - София.

Този път търсената минимална цена от Монтажи е 9.17 лв. за лот, или 55.02 млн. лв. за целия капитал на дружеството. Цената е с 8.3% под тази от 25-ия ЦПТ и с 21.4% под минимума на 24-ия ЦПТ.

Дружеството Монтажи специализира в областта на изграждането и монтажа на промишлени и енергийни проекти в страната. То разполага с недвижими имоти с обща площ 383 000 кв.м и разгъната площ на сградите 137 000 кв.м., някои разположени в по големите градове в страната. През последните години Монтажи участва в изпълнението на редица обекти:

сероочистване на димни газове и електромонтажни работи на „ТЕЦ Марица Изток 2";

сероочистване на димни газове и изработка на метална конструкция (анкери) на „ТЕЦ Марица Изток 2";

конструкции за метрото;

система за складиране и подаване на въглища и варовик в ТЕЦ „Марица Изток 1"; изменение (поправка) на стоманени конструкции за ТЕЦ „Марица Изток 1".

Дружеството притежава сертификати, които дават възможност да участва самостоятелно в изграждането на обекти в страните от Европейския съюз. Предстои участие в реализирането на нови енергийни проекти.

Свободна зона Свиленград е със седалището и управление в Свиленград. Разположено е на една площадка с площ от 70.139 декара, заедно с построените в него 16 сгради, намираща се в землището на Свиленград. Дейността на дружеството включва отдаване под наем; митническо агентство и товаро-разтоварни работи.

Капиталът на двете дружества е апортиран в Държавна консолидационна компания.

Свободна зона - Пловдив е разположена в Северната индустриална зона - Карловско шосе в Пловдив и разполага общо с 9 233 кв.м. покрити и открити складови площи, от които 8 043 кв.м. покрити площи и 1 190 кв.м. открити складови площи.

Предметът на дейност на дружеството е организиране и осъществяване с чуждестранно участие производство на стоки и извършване на услуги на съвременно техническо и технологично равнище, търговска дейност, представителство и посредничество, банкови, кредитни и други финансови операции, застраховки и презастраховки, складиране и съхраняване на всички необходими стоки предназначени за износ, обработка на необмитени стоки за износ - сортиране, маркиране, пакетиране, разфасовка и др.

Транзитна търговска зона, Варна е разположена в Южната промишлена-островна зона на Варна и разполага с административна сграда със застроена площ 204 кв.м., сграда - КПП със застроена площ 40 кв.м., външни съоръжения, складове, рампа за разтоварване на автомобили и контейнери и инженерна инфраструктура, разположени върху 12 000 кв.м бетонирана площадка.

В капитала на дружеството е внесена непарична вноска, представляваща право на собственост върху недвижим имот - частна държавна собственост, а именно: земя с площ 104 389 кв.м. във Варна, 'Южна промишлена зона - Островна зона'. Тази непарична вноска е в размер на 460 000 лв. и е внесена от държавата, представлявана от министъра на финансите към момента на учредяването на това дружество.

Предметът на дейност на дружеството е товарене, разтоварване, претоварване и транспортна обработка на необмитени стоки, които се внасят с предназначение за износ; складиране и съхраняване на внесени необмитени стоки на чужди и наши фирми, предназначени за износ; обработка на необмитени стоки за износ - сортиране, маркиране, пакетиране, разфасовка, етикиране и други.

Бъдещото развитие на дружеството предвижда изграждането на „Пристанище за обществен транспорт", като част от общата транспортна система на Област Варна и Североизточния планов район, за което дружеството е постигнало инвестиционни договорености с "ПОРТ ИНВЕСТМЪНТ ДЕВЕЛОПМЪНТ" Инк, САЩ.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg