Как се реализират идеи на стартиращи иновативни компании

875
Как се реализират идеи на стартиращи иновативни компании

В свят, в който има стотици фирми за производство, търговия и армия от доставчици на стоки и услуги, стартиращите фирми, които работят с добавена стойност и смели идеи, могат да останат незабелязани.

Но това не означава, че не са тук. Макар рядко да са в привилегирована среда, те не спират да създават нов и нестандартен свят, с който оформят бъдещето.

Любопитството да научим върху какво работят иновативните стартиращи компании ни отведе до Sofia Startup Expo 2018 (SSE) - първото в България изложение за нововъзникващи фирми и предприемачи, което ще покаже в средата на март тази година нови и иновативни продукти, технологии и услуги.

Цялата стартъп екосистема ще бъде събрана под един покрив. Логично, това е първият научно-технологичен парк в България - София Тех Парк, зала „Джон Атанасов“.

На 13 и 14 март там ще се срещнат създателите на технологиите, иновационните мениджъри и инвеститорите, за да изградят партньорства и да подкрепят създаването и внедряването на иновации.

Върху повече от 1800 кв. м изложбена площ ще бъдат събрани всички компоненти, необходими за започване и поддържане на стартиращ иновативен бизнес - стартъпите, мениджмънта на водещите корпорации, държавни агенции, инкубатори, инвеститори, фондове за рисков капитал, банки, идеи на студенти и технологични компании от цял свят.

Изложението се организира под мотото „Дайте крила на своите идеи“. Партньор е Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

Очакват се изложители от сферата на ИКТ, енергетиката, хранително-вкусовата промишленост, земеделието, телекомуникациите, транспорта, строителството, както и здравеопазване, образование, екология, финансови услуги и др.

Ще присъстват инвеститори и фондове за рисков капитал, за да намерят и подкрепят най-добрите високотехнологични продукти с потенциал за стартиране на успешен бизнес.

Sofia Startup Expo 2018 включва 2-дневна изложба, с еднодневна конферентна сесия, технически хакетон и връчване на златни медали за иновации. Ще бъдат представени нови технологии, модерни услуги и продукти в различни категории, с допълнително познание за IoT - интернет на нещата (познат и като Интернет на вещите – за комуникация чрез електронни устройства помежду им или с външна среда), чрез интерактивни семинари и конференции.

Водени от убеждението, че добрите идеи заслужават вдъхновение и подкрепа, организаторите са поканили на събитието в София също опитни предприемачи, лидери, инвеститори, както и ключови визионери и футуристи, за да дадат крила на най-добрите идеи.  

Profit.bg е медиен партньор на Sofia Startup Expo 2018. Повече за събитието може да намерите тук: https://www.sofiastartupexpo.eu/bg/

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg