Корадо България с двойно по-голяма печалба за първото тримесечие

2360
Корадо България с двойно по-голяма печалба за първото тримесечие

Българският производител на радиатори КОРАДО-България АД постигна нови рекорди в икономическото си развитие.

Резултатите за първото тримесечие на 2017 г., в сравнение със същия период на миналата година, са повече от впечатляващи, особено като се има предвид, че са постигнати на фона на постоянно покачване на цените на суровините на световните пазари. Цената на стоманата, например, поскъпна приблизително с 35% на годишна база.

Усилията за модернизиране и развитие на предприятието, предприети през последните няколко години, доведоха през първите три месеца на тази година до двойно по-голяма печалба – от 669 хиляди на 1.355 млн. лв., до скок на оборота със 71% и ръст на продажбите със 73%.

“Ние трябваше да тестваме производствения капацитет на КОРАДО-България чрез поемането от КОРАДО Груп на повече доставки. Компанията майка трябваше да инсталира нова информационна система, поради което производството в Чешка Требова се забави. Резултатите от по-голямото натоварване на българското дружество се оказаха впечатляващи и само потвърждават нашата убеденост в бъдещия потенциал на българското дружество. Още повече, че КОРАДО Груп постигна трети по значимост резултат през първото тримесечие на тази година в цялата си история”, коментира Войтех Чамек, главен изпълнителен директор на КОРАДО Груп.

Ръстът в продажбите през тримесечието се дължи на добрата маркетингова стратегия на българското предприятие, на високото качество на продукцията, както и на започналото в края на миналата година производство на тръбни радиатори за баня, благодарение на изградената нова високотехнологична поточна линия.

С нея бе завършен важен етап от инвестиционната програма на дружеството, която се предвижда да продължи и в бъдеще. 

“Заедно с компанията майка сега финализираме възможностите за бояджийски цех за КОРАДО България, което ще позволи бъдещо увеличаване на призводствения капацитет на предприятието. Това към момента е цел с много висок приоритет”, коментира Иржи Ржезничек, директор на КОРАДО-България, по повод планираните бъдещи стъпки от инвестиционната програма.

"В зависимост от резултата от проучването, което сега извършваме, групата ще вземе решение за инвестиционното си развитие както в Чехия, така и в България", добави Войтех Чамек.

Освен рекорд в икономическото си развитие, КОРАДО-България отбелязва впечатляващи постижения и в представянето си на фондовата борса, където акциите на предприятието се търгуваха на цена от 7.46 лева към 26 април.

На 23 май т.г., на Общото събрание на КОРАДО-България ще гласува почти 78% от печалбата – 2.283 млн. лева, да бъде предложена на акционерите като дивидент. Това е 0.26 лева на акция, в сравнение с миналата година, когато дивидентът беше 0.18 лева на акция.

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...