Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ-Варна е едно от най-новите акционерни дружества със специална инвестиционна цел, увеличило капитала си с минимално изискуемите 30%.

Така след регистрацията от съда и Комисията за финансов надзор, книжата на фонда ще бъдат регистрирани за търговия на Българска фондова борса. Първите сделки ще могат да се сключват от понеделник (3 септември).

Присвоеният борсов код на дружеството ще е HBGF.

Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ планира изграждането на търговски комплекс със заведения, офиси и жилища в Студентски град, София, става ясно от проспекта му.

Разгърнатата застроена площ ще е 8 870 кв. м, докато приблизителната стойност на проекта е 7 млн. лв.

Според плановете на дружеството, сградата ще се състои от пет основни и две спомагателни нива. На партерното ниво ще бъдат разположени коктейл-бар и ресторант, докато на втория етаж ще се намира билярд клуб и италиански ресторант.

Фондът планира да финансира дейността си чрез набраните средства от първоначалното увеличение на капитала (до 650 хил. лв.), второ увеличение на капитала (до 8 млн. лв.), което ще се осъществи до края на 2007 г. и дългово финансиране в размер на 2 млн. лв.