БФБ-София АД въвежда за търговия акциите на Сердика Пропъртис АДСИЦ от 28 май, понеделник, става ясно от съобщение на институцията.

Емисията е в размер на 650 хил. лв., разпределена в същия брой акции с номинал от 1 лев. Присвоеният борсов код е SDPRO.

Предметът на дейност на дружеството е инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа в недвижими имоти (секюритизация на недвижими имоти), посредством покупка на право на собственост и други вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения в тях, с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг, аренда и/или продажбата им.

Сердика Пропъртис АДСИЦ предвижда закупуването и отдаването под наем на две офис сгради в София. Според регистрационния документ на компанията, офис сградите ще са в близост до бул. "Витоша", а общата им разгърната застроена площ ще е 4 500 кв. м и 5 500 кв. м. Цената на придобиване се предвижда да е 4.5 млн. евро и 5.5 млн. евро, или по 1000 евро/кв. м.

През следващите 24 месеца, фондът ще се финансира чрез привлечените средства от първоначалното увеличение на капитала (до 650 хил. лв.) и второ увеличение на капитала до 20 млн. лв., което ще се извърши до средата на 2007 г.