Акциите на Сердика Пропъртис АДСИЦ се търгуват от 28 май

521

БФБ-София АД въвежда за търговия акциите на Сердика Пропъртис АДСИЦ от 28 май, понеделник, става ясно от съобщение на институцията.

Емисията е в размер на 650 хил. лв., разпределена в същия брой акции с номинал от 1 лев. Присвоеният борсов код е SDPRO.

Предметът на дейност на дружеството е инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа в недвижими имоти (секюритизация на недвижими имоти), посредством покупка на право на собственост и други вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения в тях, с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг, аренда и/или продажбата им.

Сердика Пропъртис АДСИЦ предвижда закупуването и отдаването под наем на две офис сгради в София. Според регистрационния документ на компанията, офис сградите ще са в близост до бул. "Витоша", а общата им разгърната застроена площ ще е 4 500 кв. м и 5 500 кв. м. Цената на придобиване се предвижда да е 4.5 млн. евро и 5.5 млн. евро, или по 1000 евро/кв. м.

През следващите 24 месеца, фондът ще се финансира чрез привлечените средства от първоначалното увеличение на капитала (до 650 хил. лв.) и второ увеличение на капитала до 20 млн. лв., което ще се извърши до средата на 2007 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg