Новите акции от увеличението на капитала на Спарки Елтос АД-Ловеч се въвеждат за търговия от петък, 17 август, става ясно от съобщение на БФБ.

Дружеството увеличи капитала си от 2 на 14 млн. лв., чрез издаването на 12 млн. акции, които бяха разпределени безплатно на акционерите.

Също така на проведено заседание на Съвета на директорите на БФБ-София АД е взето решение да се премести регистрирана емисия акции на дружеството от “Неофициален пазар на акции, сегмент А” на “Официален пазар”, “Пазар на акции”, сегмент “В” на БФБ-София АД, емисията от акции, издадена от Спарки Елтос АД-Ловеч.

Нека припомним, че Спарки Елтос АД възнамерява да увеличи отново капитала си чрез издаване на 2 800 000 нови обикновени поименни безналични акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 16.00 лева. Ако всички акции бъдат записани и платени, дружеството ще набере 44.8 млн. лв.

С набраните от емисията средства ще се финансира четиригодишната инвестиционна програма на дружеството за увеличаване на капацитета, която възлиза на 25 млн. лева. В случай че дружеството успее да набере чрез тази емисия необходимите средства, ще реализира инвестиционната си програма в рамките на 15-18 месеца.

До момента са изтъргувани 11 394 акции на дружеството на средна цена 20.12 лв., което представлява ръст от над 7 на сто.