Акциите от увеличението на капитала на Спарки Елтос се търгуват от петък, местят емисията на горен сегмент

1149
Акциите от увеличението на капитала на Спарки Елтос се търгуват от петък, местят емисията на горен сегмент

Новите акции от увеличението на капитала на Спарки Елтос АД-Ловеч се въвеждат за търговия от петък, 17 август, става ясно от съобщение на БФБ.

Дружеството увеличи капитала си от 2 на 14 млн. лв., чрез издаването на 12 млн. акции, които бяха разпределени безплатно на акционерите.

Също така на проведено заседание на Съвета на директорите на БФБ-София АД е взето решение да се премести регистрирана емисия акции на дружеството от “Неофициален пазар на акции, сегмент А” на “Официален пазар”, “Пазар на акции”, сегмент “В” на БФБ-София АД, емисията от акции, издадена от Спарки Елтос АД-Ловеч.

Нека припомним, че Спарки Елтос АД възнамерява да увеличи отново капитала си чрез издаване на 2 800 000 нови обикновени поименни безналични акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 16.00 лева. Ако всички акции бъдат записани и платени, дружеството ще набере 44.8 млн. лв.

С набраните от емисията средства ще се финансира четиригодишната инвестиционна програма на дружеството за увеличаване на капацитета, която възлиза на 25 млн. лева. В случай че дружеството успее да набере чрез тази емисия необходимите средства, ще реализира инвестиционната си програма в рамките на 15-18 месеца.

До момента са изтъргувани 11 394 акции на дружеството на средна цена 20.12 лв., което представлява ръст от над 7 на сто.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...