Акционерите на Петър Караминчев АД гласуваха за покупката на имот от Синергон холдинг

623
Акционерите на Петър Караминчев АД () приеха на проведеното вчера извънредно ОСА предложението за покупката на имот от мажоритарния собственик Синергон Холдинг АД () за 2.31 млн. лв., съобщават от борсата.

ОСА овласти Съвета на директорите и Изпълнителния директор на дружеството от Русе да сключат със Синергон холдинг АД договор за покупко-продажба на недвижим имот, съгласно който Синергон холдинг АД продава, а Петър Караминчев АД купува идеална част от недвижим имот, намиращ се в град Русе, бул. "Липник" № 73.

Сделката обхваща 8.37% идеални части от имот с обща площ от 40 308 кв. м, представляващ ПИ 2 в квартал 531 по плана на град Русе, заедно с 22.50% идеални части от построената в имота масивна едноетажна сграда, цялата със застроена площ от 130 кв. м.

В резултат на сделката ще възникне задължение на Петър Караминчев АД към Синергон холдинг АД в размер на 2.31 млн. лв., представляващо 17.49% от стойността на активите по последния одитиран счетоводен баланс към 31 декември 2006 г.

Днес книжата на Синергон холдинг АД поевтиняха с 0.88% до средните 14.55 лв., докато книжата на Петър Караминчев АД поскъпнаха с 0.75% до средните 12.09 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...