Акционерите на Унимаш ще гласуват за промяна на наименованието

508
Унимаш АД-Дебелец свиква извънредно общо събрание на акционерите на 31 октомври, на което ще се обсъжда решение за промяна на фирмата на дружеството на Корпорация Унимаш АД.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на компанията, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание на акционерите, е 15 октомври.

Дружеството увеличи капитала си от 389 984 лв. на 2 339 904 лв. чрез издаването на 1 949 920 броя обикновени поименни акции.

По този начин срещу всяка една акция от старата емисия се разпределят 5 акции от новата емисия, всяка една с право на глас, право на дивидент, ликвидационен дял и номинална стойност 1 лев.

За полугодието на 2007 г. компанията има неконсолидирана загуба в размер на 231 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат в размер на 9 хил. лв. за година по-рано. До момента по позицията са изтъргувани 802 акции на нива от 5.50 до 5.79 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...