Албена АД отчита загуба от 12 млн. лв. за полугодието

672
Албена АД отчита загуба от 12 млн. лв. за полугодието

Албена АД отчита загуба от 12 млн. лв. за полугодието, в сравнение със също отрицателен финансов резултат от 8.1 млн. лв. година по-рано показват данни от отчета на дружеството, публикуван на сайта на БФБ.

Нетните приходи от продажби за периода се понижават с 26% до 15.48 млн. лв., спрямо 20.91 млн. лв. за шестмесечието на 2006 г. Финансовите приходи нарастват от 1.16 млн. лв. до 1.7 млн. лв.

Разходите по икономически елементи намаляват с 2 млн. лв. до 25.5 млн. в сравнение със съпотставимият период на миналата година. Финансовите разходи се удвояват до 3.2 млн. лв., като основна част представляват разходи за лихви.

Основният капитал на компанията е 2.727 млн. лв., а собственият в края на юни е 246 млн. лв. Албена 2000 и Албена Инвест Холдинг притежават съответно 48.1 и 20.58% от капитала на дружеството, докато Община Балчик има 7.13%.

През първото шестмесечие на 2007г. кк Албена посрещна 89 672 гости. Спрямо същия период на 2006 г. се отбелязва спад с 14% в броя на нощувките и промяна в структурата на пазара по държави. Основните тенденции са ръст на дела на нощувките на български, румънски и руски пазар, запазване на дела на пазар Франция и спад на пазарите Германия, Англия и Скандинавските страни.

Увеличава се дела на нощувките в по-висококатегорийната база – хотели 3 и 4 звезди за сметка на тези в двузвездните хотели. Това е резултат от събарянето на двузвездният хотел Братислава и изграждането на негово място на четиризвездният хотелски комплекс Фламинго, затварянето на двузвездният хотел Лазур, повишаване на категорията на други хотели и ресторанти през предходната година като „Гергана”, „Малибу”, „Лагуна гардън”, „Арабела бийч”.

Албена АД е закупило от Национално управление по горите 729.211 дка от държавния горски фонд, в землището на село Китен, община Приморско, представляващи застроената и нормативно определената прилежаща площ към Международен младежки център “Приморско”.

Вчера се изтъргуваха 3 230 акции на Албена на средна цена от 119.70 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg