Алфа Финанс Холдинг придоби 59% от Соларпро

1608
Алфа Финанс Холдинг придоби 59% от Соларпро

„Соларпро Холдинг" АД получи уведомление по реда на чл. 145 ЗППЦК от "Алфа финанс холдинг" АД, че дружеството се е възползвало от правото си да замени акции от „Каолин" АД за такива на „Соларпро холдинг" АД.

В резултат на замяната „Алфа финанс холдинг" АД придоби 27 564 888 акции, или 58.94 % от капитала на „Соларпро холдинг" АД.

Неотдавна Mauve Clover Ltd, вторият по големина акционер в „Каолин" АД, също се възползва от възможността да замени максимално позволената квота акции на „Каолин" АД за такива на „Соларпро холдинг"АД и вече притежава над 5% от капитала на дружеството.


Всеки акционер на „Каолин" АД има право да замени не повече 1/16 от притежаваните от него акции в капитала на дружеството за акции на „Соларпро холдинг" АД, като една акция на добивната компания се заменя за 26 акции на „Соларпро холдинг" АД. Срокът за подаване на заявления за замяната е до 31 август 2010 г., като заявления могат да се подадат чрез инвестиционен посредник.

„Соларпро холдинг" АД затваря целия цикъл в областта на слънчевата енергия - от производство на лазерно оборудване и компоненти за соларни панели, през производство на самите соларни панели, до строителство и поддръжка на соларни паркове. Стратегията на "Соларпро Холдинг" АД е да се наложи като един от най-значимите контрактори в България и съседните страни за инженеринг, доставка и строителство (EPC контрактор) и за опериране и поддръжка (O&M контрактор) на соларни паркове.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg