Акционерно дружество „Аркус” АД – Лясковец емитира корпоративни облигации в размер на 20 млн. долара при фиксиран купон от 8.25% на година. Облигационният заем е със срок до падежа от 36 месеца и лихвени плащания на всеки 6 месеца.

Мениджър на реализирания в пълен размер облигационен заем беше Инвестиционен посредник Карол. Към момента това е най-голямата активна емисия облигации в щатски долари.

Набраните средства от облигационния заем ще бъдат използвани за рефинансиране на банкови задължения на дружеството, както и за технологично обновление на неговото производство.

Основният предмет на дейност на „Аркус” АД включва производство, маркетинг и реализация на специална продукция за военната промишленост, гражданското производство, машини и компоненти за машиностроенето, инструментална екипировка, нестандартно оборудване и ремонт и резервни части за автомобили.

„Аркус” е основна част от българския военно-промишлен комплекс и е специализиран в производството основно на учебни и бойни, механични и електромеханични взриватели с челно, контактно и неконтактно действие, леко стрелково оръжие, гранати, мини, ротационни детайли и патронници.