Германският автомобилен производител Audi AG обяви по-рано днес, че ще започне да произвежда на индийския пазар своя модел А6 в завода в град Аурангабад, съобщава АР.

Очакванията са до 2015 г. производството да достигне повече от 2000 автомобила, като от Audi AG заявиха, че ще бъдат инвестирани повече от 30 млн. евро. за модернизацията на завода.

За тази година очакванията са на пазара да излязат около 300 бройки от модела А6, като за четвъртото тримесечие се планира и производството на А4.

Audi, както и други големи производители, търси начини за по-бързо развитие на огромния индийски пазар. Плановете на компанията са да произвежда по 1.5 млн. автомобила годишно.

Неголемият брой на произвеждани автомобили на индийския пазар ще бъде подпомогнат и от допълнителен внос с цел покриването на непрекъснато увеличаващите се нужди.

В момента в завода в Аурангабад работят 35 души, като се очаква техният брой да достигне 50 до края на годината и повече от 300 за следващите 5 години.

Audi AG стартира своята производствена дейност в Индия преди около 3 години с откриването на завод в Мумбай и производството на модели като А8 и ТТ за вътрешния пазар.