Българска роза–Севтополис очаква 6.004 млн. лв. от увеличението на капитала си

1281
Българска роза–Севтополис очаква 6.004 млн. лв. от увеличението на капитала си

Българска роза–Севтополис планира да увеличи капитала си от настоящите 6.032 млн. лв. на 12.07 млн. лв., чрез издаването на 6.032 млн. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лв.

Нетно компанията очаква в резултат на увеличението да постъпят 6.004 млн. лв., които да бъдат използвани за обезпечаване на приетата инвестиционна програма на дружеството за 2007 г., която възлиза на общо 7.29 млн. лв.

Припомняме, че самата инвестиционна програма ще се финансира и с собствени и/или заеми средства.

Най-много (2.4 млн. лв.) ще се инвестират в закупуване на каруселен екстрактор и изпарителна инсталация за цех “Фитохимичен”, а по 1.1 млн. лв. ще се вложат в завършване реконструкцията на цех „Твърди лекарствени форми” нова микробиологична лаборатория и нов Блистер автомат за цех “Твърди лекарствени форми”.

Общо 1 млн. лв. ще струва инвестицията в реконструкция на последна фаза на цех „Фитохимичен”, а реконструкцията и преустройството на склад „Готова продукция” е на стойност 800 хил. лв.

Съответно 500 и 300 хил. лв. ще се инвестират в нов склад за лечебни растения и силози за растения.

Софарма притежава 49% от капитала на Българска роза Севтополис, докато УПФ Доверие и Телсо АД имат по 6.26 и 6.61 на сто. По време на днешната търговска сесия обект на търговия бяха 6909 акции на нива от 3.73 и 4.03 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg