Балканкар Заря АД е сключило два договора за лицензиране и поддръжка на софтуер и за услуга с предмет настройка и внедряване на mySAP "All-in-One" ERP система, съобщава БФБ - София.

Договорът е сключен със "Си Ен Ти България Консултинг" ООД - София, дружество от групата на CNT International Consulting GmbH, със седалище Виена, Австрия.

Договорът предвижда внедряване на mySAP "All-in-One" ERP система на базата на извършено обследване и оценка на бизнес процесите в Балканкар Заря АД.

Предоставянето на услугата по внедряването е предвидено за началото на юни 2007 г., като проектът за внедряване и пускът на mySAP "All-in-One" ERP система в Балканкар Заря АД се очаква да приключат в рамките на 12 месеца.

Внедряването на системата се прави с цел да бъдат покрити оперативните нужди на дружеството и функционалните изисквания на оперативно и мениджърско ниво, допълва съобщението.

Балканкар-Заря свиква Общо събрание на акционерите на 1 юни, на което ще се гласува решение за увеличение капитала на дружеството от 165 257 лева на 1 322 056 лева за собствена сметка. По този начин всеки акционер ще получи по 7 от новите акции на дружеството.

Последната сделка с акции на дружеството е от 17 април на цена от 30 лв.