На 23 октомври 2007 г. БенчМарк Фонд Имоти (

) сключи окончателни договори за покупко- продажба за пет от осемте магазина, разположени в търговския център в гр. Пловдив, съобщиха от компанията.

Общата стойност на сделките възлиза на 5 543 880 евро, без включено ДДС. Очакваният дивидент на база на приключените вече продажби е 0.23 лв. Към днешна дата фондът има сключени предварителни договори за останалите три магазина, като се очаква според условията на тези договори окончателната продажба да бъде приключена до края на годината. При завършване на цялостната продажба на търговския център (всички осем магазина) очакваният дивидент за разпределение в началото на следващата година е 0.38 лв. Цената, за която той е купен през 2005 година е 3 250 000 евро.

БенчМарк Фонд Имоти работи активно по останалите четири проекта. Строителството на „Административно търговски център БенчМарк” се движи по план. В момента се изгражда вторият надземен етаж. Фондът е подписал договор с главен изпълнител, в който е заложен пусков срок - средата на 2009-а година. Преди седмица стартира работата по проект Раковска, като се очаква до началото на ноември да е приключило разрушаването на старите постройки и да започне изпълнението на архитектурния проект.

Очаква се новият бизнес център да отвори врати в началото на 2009-а година. Строителството на Exclusive Ski & Spa Resort, проектът на Бенчмарк Фонд Имоти в КК Боровец, е на етап кота 0, стартирали са и продажбите на 214-те апартамента, разположени в комплекса.

Фондът е в преговори за продажба на проекта си в гр. Кюстендил, който е разположен на 32 055 кв. м и се състои от две хотелски части, профилактичен и възстановителен СПА център със заведения за хранене, 5 закрити басейна с минерална вода с общ обем 450 куб. м и с температура на минералната вода 78°С, открит атракционно-развлекателен комплекс с външен плувен басейн и детски минерален басейн, открити заведения и спортни съоръжения, спортно-развлекателен център с детски кът, фитнес, заведения, интернет зала, конферентен център и голям паркинг.

След финализирането на продажбата на търговския център в Пловдив, фондът ще насочи вниманието си към търсене на нов интересен проект, който да допълни портфейла на дружеството.