Решение за овластяване на управителните органи за водене на преговори с потенциални купувачи за продажба на когенерационната газова централа, собственост на Биовет АД, ще се обсъжда на предстоящото общо събрание на акционерите, насрочено за 15 юни 2007 г.

Биовет инвестира общо 30 млн. лв. в инсталацията, чиято мощност е 21 мегаватчаса и произвежда пара за технологични нужди и електрическа енергия.

В края на 2004 г. Държавната комисия за енергийно регулиране издаде на компанията разрешение за ползване, а през април 2006 г. разрешение постъпи и от Дирекцията за национален строителен контрол.

По време на събранието акционерите на дружеството ще гласуват и за разпределението на печалбата за 2006 г., която е в размер на 500 хил. лв. Проекторешението предвижда общо 10% да се заделят за фонд Резервен, а останалите 90% - за фонд Други резерви.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в предстоящото общо събрание е 30 май 2007 г.

По време на вчерашната търговска сесия по позицията се изтъргуваха общо 777 акции на нива от 17.60 лв. и 18.00 лв. за брой.