Бизнес календар за седмицата от 12 до 18 ноември

1123
Бизнес календар за седмицата от 12 до 18 ноември

Днес (12 ноември) книжата на Етропал и Хидроизомат ще бъдат въведени за търговия на Българска фондова борса. Двете компании осъществяват вторично публично предлагане, като публичното предлагане на съответно 28 и 23% от капитала се очаква след седмица.

Тогава, Етропал ще предложи 1.4 млн. акции с лимитирана цена от 7.95 лв. за брой, а Хидроизомат ще дебютира с продажбата на 300 хил. акции на цена от 8.5 лв. за ценна книга.

Също днес на борсата ще се състои смесен закрит аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Ефектен унд Финанц – Имоти АДСИЦ.

Учредители на дружеството са Петър Терзиев с 60% от капитала, Договорен фонд „Ти Би Ай Хармония” с 15% , Договорен фонд „Ти Би Ай Динамик” с 15% и “Ефектен унд финанц - София” АД с 10% от капитала.

Днес и в петък (16 ноември) ще се проведат аукционите за неизползваните права от Булленд инвестмънтс АДСИЦ и Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ. Двете дружества възнамеряват да увеличат капитала си съответно от 5.47 млн. лв. на 16.408 млн. лв. и 7.027 млн. лв. на 14.054 млн. лв.

В три поредни дни (от 14 до 16 ноември) ще се състои първичното публично предлагане на ЦБА Асет Мениджмънт. Компанията планира да увеличи капитала си от 16.3 млн. лв. на 20.2 млн. лв. чрез първично публично предлагане на 3.9 млн. броя нови акции с номинал 1 лев всяка. Минималната цена на акция е определена на 2 лева с решение на общото събрание на емитента.

Ако интересът към записванията надвиши предлагането два пъти, основните акционери ще продадат до 780 хил. броя от старите акции. Водещи мениджъри на емисията са УниКредит Булбанк и Сомони Файненшъл Брокеридж.

На 15 ноември инвеститорите ще могат да участват в аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Улпина АДСИЦ.

Според Устава на компанията дружеството ще инвестира във вземания, осигуряващи доход от разликата между покупната или продажната цена, както и в такива с регулярен доход.

За изминалата седмица BG40 се понижи с 4.25%, до 562.21 пункта, а SOFIX отчете спад от 3.58%, до 1823.36 пункта.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg