Днес (26 ноември) е датата на първичното публично предлагане на 2 млн. акции от Енемона АД. Методът на осъществяване на IPO-то е букбилдинг с ценови диапазон, като минималната емисионна стойност на акция е 11 лв., а максималната – 16.80 лв.

Максималната стойност на набрания капитал при успешно записване на цялата емисия на максимална цена се очаква да бъде 33.6 млн. лв.

Също днес е последната дата за сключване на сделки с акциите на Мостстрой, даващи възможност за участие в предстоящото общо събрание на акционерите. На 12 декември акционерите на дружеството ще гласуват предложение за сплит в съотношение 1:10 (номиналната стойност на издадените 111 494 броя поименни акции от капитала на Мостстрой АД-София да бъде променен от 10 лв. на 1 лв. всяка, като общият брой на акциите става 1 114 940).

За утре (27 ноември) е насточено общото събрание на Еврохолд България. На него ще се гласува предложение за създаването на нова дъщерна компания EuroIns Insurance Group, която да консолидира застрахователните операции на холдинга.

Капиталът на новата компания ще бъде формиран чрез апорт на акциите, които холдингът притежава в EuroIns Bulgaria, EuroIns Romania (Asitrans Asigurari) и ЗОК Св. Николай Чудотворец.

В сряда (28 ноември) е последната дата за сключване на сделки с акциите на Специализирани Бизнес Системи и Параходство Българско речно плаване, даващи възможност на инвеститорите да участват в предстоящите общи събрания на акционерите.

Общото събрание на Специализирани Бизнес Системи ще вземе решение за сплит в съотношение 1:50, докато акционерите на БРП ще гласуват за промяна на устава на компанията, което ще позволи увеличение на капитала в следващите 5 г.

За четвъртък (29 ноември) са насрочени аукционите за неизползваните права от увеличенията на капитала на Българска роза-Севтополис, Холдинг Варна А и Холдинг Нов Век.

От 29 ноември до 3 декември на Българска фондова борса ще се проведе първичното публично предлагане на Агрия Груп Холдинг.

Компанията ще предложи на пазара емисия в размер на 1 700 000 броя нови акции. Номиналът им е 1 лв., а определеният диапазон на емисионна стойност е 9-13 лв. за акция. Максималната сума, която могат да привлекат от Агрия Груп Холдинг е 21 млн. лв.

За изминалата седмица SOFIX се понижи с 4.38%, до 1649.46 пункта, докато BG40 загуби 3.61% от стойността си, до 516.35 пункта.