Благоевград-БТ започва изплащане на дивиденти от 17 септември

790
Благоевград-БТ започва изплащане на дивиденти от 17 септември

Благоевград-БТ АД-Благоевград ще започне изплащането по банков път на полагащия се дивидент за 2006 год., считано от 17 септември 2007 г., до 17 декември 2007 г., става ясно от съобщение на БФБ-София.

За акционерите, чийто ценни книжа се водят по сметка на попечител, средствата ще бъдат преведени на Централен Депозитар АД и същият ще разпредели плащанията по сметка на попечителите.

За акционерите физически лица, на които ценните книжа не се водят по сметка на попечител, изплащането на дивидента ще се извършва чрез всички офиси в страната на Общинска Банка АД, срещу представяне на лична карта.

За акционерите юридически лица, на които ценните книжа не се водят по сметка на попечител изплащането на дивидента ще се извършва на основа на писмено искане, съдържащо - наименование на юридическото лице, банка, банков код и банкова сметка, както и удостоверение на актуално съдебно състояние с нотариална заверка.

Общото събрание на акционерите на Благоевград БТ, проведено на 19 юни, взе решение да се разпредели дивидент за 2006 г. в размер на 50% от печалбата, или 3 958 038.38 лв. (1.4645 лв. на акция).

За първите шест месеца на годината компанията има нетна печалба в размер на 15.412 млн. лв., спрямо положителен финансов резултат от 7.156 млн. лв. за година по-рано. Основният капитал на дружеството е 2.703 млн. лв., а собственият – 196.822 млн. лв.

Рано днес сделки по позицията липсват, като офертите купува/продава са на нива от 70.51/74.00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg