Брокери: Очаква ни активизиране на търговията и незначителни изменения в индексите

1978
Брокери: Очаква ни активизиране на търговията и незначителни изменения в индексите

В началото на годината екипът на Profit.bg подновява традицията да потърси мненията на трима експерти относно очакваните от тях настроения на Българска фондова борса през следващите пет дена. Ето и техните мнения за първата за 2008 г. цяла търговска седмица на БФБ:

Гено Тонев, портфолио мениджър УД Юг Маркет Фонд Мениджмънт

През тази седмица очаквам активизиране на инвеститорите и нарастване на търговските обеми. След три изключително скучни борсови сесии, мисля, че е време за нов импулс. За съжаление, началото на януари не е време за корпоративни новини и събития, които да станат повод за по-интересни движения, но с наближаване на срока за публикуване на предварителните годишни отчети, напрежението сред инвеститорите ще расте.

Веселин Моров, брокер Наба инвест

Не очаквам през настоящата седмица да има значителни изменения в индексите на БФБ, най-вече поради тихия откъм корпоративни новини период, както и слабите възможности за спекулативна търговия. Погледът на инвеститорите ще е насочен към излизащите в края на месеца неконсолидирани годишни отчети, които очаквам да потвърдят доброто представяне на компаниите за деветмесечието, проводник за което са рекордните ръстове за трето тримесечие на индустрията (13 %) и секторът на услугите (11 %).

Марин Костурски, брокер БенчМарк Финанс

Очаквам през предстоящата седмица активизиране на търговията по повечето по-ликвидни позиции и консолидация на цените около сегашните нива. При компаниите, показали добри резултати за деветмесечието, може да станем свидетели на по-активна търговия, продиктувана от очакването на публикуване на още по-добри годишни отчети. Предполагам, че моментното въздържане от покупки от страна на институционалните инвеститори ще отшуми и позитивизмът на БФБ София бавно ще започне да се завръща.

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...