Броят на сделките падна с 31% вчера при деактивиран Client Portfolio в COBOS

714
Броят на сделките падна с 31% вчера при деактивиран Client Portfolio в COBOS

Сделките по време на вчерашната борсова сесия, когато модулът COBOS Client Portfolio бе деактивиран, бяха 3418 на брой, или с над 31% по-малко от предходния ден (4967).

От борсата бяха обявили, че прекъсването се налага, за да се гарантира основната функционалност на системата COBOS, а именно дистанционното подаване на поръчки.

Мярката бе предприета във връзка с повишената търговска активност чрез системата COBOS и с оглед избягване на евентуални технически проблеми в работата на системата, които биха могли да произлязат от генерирането на множество събития в началото на търговската сесия.

До голяма степен това затрудни търговията вчера, поради факта че преди потвърждението на всяка поръчка посредниците трябваше да проверят салдата на клиентите си.

Забавянето бе от порядъка на 5 минути, което понякога напълно обезсмисляше поръчката, предвид динамиката на пазара.

Свидетели сме на спад в активността, въпреки че вчера бяха въведени за търговия акциите на Енемона, с които бяха сключени 658 сделки.

За щастие, от днес инвеститорите отново могат да разчитат на модула COBOS Client Portfolio.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg